De behandeling van zindelijkheidsproblemen is in Malden. Wanneer er sprake is van een intensieve behandeling vindt deze plaats op locatie. In de regel gaan we uit van tien behandeldagen. ‘s Avonds en in het weekend gaat je kind naar huis. Met een duidelijke overdracht helpen we je hoe je je kind thuis op de juiste manier begeleidt.
De eerste twee weken is de behandeling in het behandelcentrum voor onzindelijkheid in Malden. Het kan voorkomen dat je kind blijft logeren.
We ontmoeten elkaar in het gebouw waar de behandeling gaat plaatsvinden. De zogenaamde ‘behandelafdeling ZH’. Je kind heeft daar zijn of haar eigen behandelruimte inclusief toilet. Er is een gezamenlijke ruimte voor de momenten van rust en/of gezamenlijke activiteiten zoals lunch of spelletjes spelen.
Bij ons gaat je kind in dagbehandeling en (een enkele keer) in 24-uursbehandeling. Bij zindelijkheidsproblemen streven we naar dagbehandeling van 9.00 uur tot15.30 uur. Soms wijken we van deze behandeltijden af. Dan sluit een andere vorm van behandeling beter aan. Denk hierbij aan langere trainingsdagen (8.00 uur tot 20.00 uur) of een nachttraining.
Je brengt en haalt je kind zelf. Als dit niet mogelijk is kan je kind blijven logeren. We spreken dan van 24-uursbehandeling. Kinderen krijgen hier dan een eigen slaapkamer.
Wanneer je kind bij ons logeert kunnen ouders overnachten in het ouderverblijf van SeysCentra in Malden. Je kunt met de behandelaar overleggen of je van deze mogelijkheid gebruik kunt maken.
Je kunt er ook voor kiezen om met je kind een vakantiehuisje in de buurt te huren zodat je niet dagelijks op en neer hoeft te rijden en na de behandeldag bij je kind bent. De kosten hiervan zijn voor eigen rekening.
We vinden het belangrijk om tijdens de behandeling ouders nauw te betrekken. Blijkt tijdens de intake dat er andere relevante hulpverleners bij je kind betrokken zijn bij de ontwikkeling van het kind, dan kunnen we ervoor kiezen deze ook bij de behandeling te betrekken.
Tegen het einde van de dagbehandeling is er een overdracht. Deze doen we met jullie, de ouders, en in overleg betrekken we andere relevante hulpverleners die bij je kind betrokken zijn. De overdracht is meestal één-op-één, op onze behandellocatie en/of in de thuissituatie. We bespreken dit tijdens de behandeling. Daarna start de ambulante behandeling thuis. Via (video)belafspraken en door gebruik van het Zorgportaal evalueren we de voortgang. Dit doen we op basis van de doelen die we met elkaar afspreken.