Eetproblemen bij jongeren

Lukt het sporten niet goed omdat je niet genoeg energie hebt? Of heb je het idee dat je misschien wel ondergewicht hebt omdat je eten niet zo lekker vindt? En als je aan eten denkt dat je bang bent om over te geven? Dit kunnen zomaar wat dingen zijn die te maken hebben met eetproblemen. Wij kunnen je helpen deze aan te pakken.

Iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeuren als het om eten gaat. Daar niks mis mee. Maar soms eet je zó weinig of zó selectief dat we spreken van een ‘vermijdende/restrictieve voedselinnamestoornis’ ofwel ARFID (Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder).

Gevolgen van niet willen eten

Als je te weinig eet of veel voedsel niet wilt eten, dan heeft dat lichamelijke gevolgen. Denk bijvoorbeeld aan ondergewicht, concentratieproblemen of vaak moe zijn en nergens zin in hebben. Daarnaast kunnen eetproblemen bij jongeren ervoor zorgen dat je het gevoel hebt er niet bij te horen, je niet mee kunt doen met de rest, je je schaamt over je eetgewoontes en misschien krijg je wel ruzie met je ouders.

Eetprobleem? Wij kunnen helpen!

Bij SeysCentra zien we elke dag hoeveel gevolgen eetproblemen voor het leven van jongeren hebben. Gelukkig zien we ook dat we met goede behandelprogramma’s veel bereiken. Heb jij eetproblemen? Of heb je het vermoeden dat hiervan sprake zou kunnen zijn? Wij kunnen je helpen deze aan te pakken.